Waar hoor jij bij?

Waar hoor jij bij?
Delen

Ik deed even een rondje op de NOS en tot mijn vreugde staat het vol met berichten over het coronapaspoort en onze toekomstige testsamenleving.  Nu zijn het feiten en mag ik erover praten zonder weg gehoond te worden door de cognitieve dissonantfanaten. Ik las trouwens ook dat er 800 mensen waren bij Police for Freedom. Nulletje vergeten denk ik. Vast een incident.

Allereerst. Fijne moederdag allemaal. Hier thuis zijn ze het vergeten, en om eerlijk te zijn ben ik er trots op. Ik zie even net iets te veel parallellen met de Rona; bij gratie van een autoriteit vieren dat je er mag zijn. Toetoet. Sinds ik tot de conclusie ben gekomen dat zelfs het construct “weekend” een sigaar uit eigen doos is, ádem ik de hashtag ikdoenietmeermee. Het leven is van ons lieve mensen. So better show some eigenaarschap. Ik leef bij gratie van mijn moeder en al het goddelijke bij elkaar. Dus niemand vertelt mij welke dag het vandaag is. Ik kies voor geluk. Ook op moederdag. Dus cadeaus neem ik gewoon in ontvangst.

De reden dat ik op bed zonder ontbijt in de pen ben geklommen, zijn twee heren die zich gisteren online hebben uitgelaten over de aanstormende testsamenleving. Artiesten die een grens trekken bij een testbeleid zonder stip aan de horizon. Die er niet aan mee doen. En die openlijk de vragen stellen die afgelopen jaar met man en macht in de taboesfeer zijn gebracht.

Vjeze Fur en Nielson. Ik breek een lans voor jullie. En doe bij deze een oproep aan alle artiesten met gewetensbezwaren. Die voelen dat zij in de arena zijn gegooid en worden gepusht te kiezen voor een continuatie van hun bestaansrecht, ten koste van de vrijheid van een ander. Trek een grens en spreek je uit, alsjeblieft. Het is toekomstbepalend. Besef dat de menigte zal aanpakken wat jullie ze aanreiken. En dat wat wij nu accepteren, door de volgende generatie zal worden omarmd.

De toekomst wordt gemaakt door mensen die opstaan, en gekraakt door mensen die op hun rug blijven liggen. Waar hoor jij bij? Wat wil jij met jouw bereik echt bereiken? Hoe gaan jouw kleinkinderen later over jou praten? Wees een echte held en gebruik het platform waarvoor je jaren hebt gewerkt, voor een hoger doel dan persoonlijk succes. Maak dat statement, voel wat je ontketent en vang de stront op als een dans in de regen. Nu is het moment.

Lieve artiesten. Let’s rock the boat.

Groetjes van de kleine activist


Delen
0
    winkelmandje
    leeg winkelmandjeterug naar winkel